понедељак, 12. јануар 2015.

Ђурђевић: О европском путу Српске да одлучују њене институције

Предсједник Српске радикалне странке Драган Ђурђевић одбацио је данас било какву могућност новог преноса надлежности с Републике Српске на БиХ зарад европских интеграција.
Драган Ђурђевић -
Драган Ђурђевић
"Не радујемо се ничему везаном за европски пут БиХ јер немамо довољно слободе да о свему одлучујемо, на овакав начин када вас уцјењују и када ултимативно траже да они имају високог представника, ма како се он звао у БиХ", рекао је Ђурђевић на конференцији за новинаре у сједишту странке у Бијељини.
Он је указао да у трочланом Предсједништву БиХ није било могуће да се за тако кратко вријеме усагласи заједничка изјава коју су, како је истакао, чланови Предсједништва добили од двије земље из ЕУ.
Ђурђевић је заједничку изјаву Предсједништва назвао новогодишњом поруком бирачима уочи формирања власти на нивоу БиХ, уз оцјену да су и чланови Предсједништва свјесни да они не могу о томе да одлучују.
"О европском путу Републике Српске и БиХ треба да воде рачуна Влада и Народна скупштина, која о томе одлучује", закључио је Ђурђевић.

Нема коментара:

Постави коментар