понедељак, 1. јун 2015.

Предсједник Српске радикалне странке на Деветом отаџбинском конгресу странке у Београду



Драган ЂУРЂЕВИЋ говор на 9. Конгресу СРС у Београду: 

 Браћо и сестре, уважени гости, након неколико година поново Српска радикална странка данас овдје пред члановима странке полаже рачуне. Наравно, свјесни смо да је др Војислав Шешељ свој рачун положио, др Војислав Шешељ је побиједио Хашки трибунал и вратио се као побједник.
У нашем раду ми смо имали и објективних и субјективних слабости и једноставно нијесмо успели можда да сачувамо странку онакву какву је др Војислав Шешељ очекивао својим повратком. Али ево данас, после овог конгреса, биће нам далеко лакше да радимо. Надам се да ћемо успјети добро да се организујемо.

Што се тиче саме Републике Српске, заиста, и ми смо имали великих проблема у организацији странке. Знамо да тамо постоји три до четири Српске радикалне странке. Ми смо 2012. године, на локалним изборима, успјели смо да у преко 50 посто општинских одбора остваримо добре резултате, да постанемо парламентарни. Данас у већини тих општина учествујемо у дијелу локалне власти. Иза нас је остала и 2014. година, гдје смо успјели да вратимо парламентарни статус и да данас имамо два посланика у Народној скупштини Републике Српске. Оно што ми желимо у будућности, желимо да све оно што смо имали као проблеме у стварању Српске радикалне странке у Републици Српској да превазиђемо. Превазићи ћемо заједно са вама, заједно са јаком странком у Србији. У предизборној кампањи смо били једини на политичкој сцени, који смо смјели јасно и гласно да кажемо да смо против уласка у Европску унију или против уласка у НАТО, не само ослушкујући гласове из Србије, него слушајући глас народа у Босни и Херцеговини који такође дијели наш став.
Треба да будемо свесни да је Босна и Херцеговина и даље под протекторатом, и даље имамо високог представника, и даље имамо суд Босне и Херцеговине, гдје учествују странци као судије, и даље је окупирана Босна и Херцеговина. Наравно, циљ Српске радикалне странке је да створимо јаку странку. Успјећемо онолико колико буде странка јака у Србији. Вјерујемо у др Војислава Шешеља, знамо да др Војислав Шешељ својом снагом, упорношћу покушава да ојача странку. Није лако, али успеће ако му ми у томе помогнемо, колико ми будемо вјеровали у идеологију и др Војислава Шешеља и Велике Србије, толико ћемо имати снаге да вратимо народу и на Косову и Метохији и у Републици Српској Крајини, а вјерујте и у Републици Српској, наду у бољи живот. Ми данас учествујемо у парламентарном животу у Босни и Херцеговини, покушавамо да измиримо највеће српске странке. Прва порука, коју је др Војислав Шешељ послао после избора била је наша и његова жеља да двије највеће српске странке у Републици Српској прузму одговорност да дијеле власт. Међутим, тешко је помирити Србе када требају да поделе тај изборни колач.
Ми и данас желимо да Република Српска буде истрајна у својој борби, да буде јака. Надам се да ћемо у томе имати апсолутну и велику помоћ, као и до сада што смо имали од Српске радикалне странке овде у Србији и од нашег председника др Војислава Шешеља. Живјели!

Нема коментара:

Постави коментар