четвртак, 16. јул 2015.

Миливоје Иванишевић изнео истину о Сребреници на конференцији Српске радикалне странке

Српска радикална странка захтева од државних органа Републике Србије да се организује међународна конференција о истини о Сребреници на којој би и Срби изнели аргументоване доказе о томе да у Сребреници није било геноцида и да се утврђивањем броја стварно погинулих 11. јула 1995. године престане са манипулацијама и пропагандом чији је циљ да се Срби прогласе геноцидним народом.
Један од ретких који се на научној основи бавио овим проблемом је Миливоје Иванишевић, директор Института за истраживање српских страдања у двадесетом веку, који је на конференцији за новинаре Српске радикалне странке пружио доказе до којих је дошао дугогодишњим напорним и темељним радом.
Господин Иванишевић је подсетио да је српска војска приликом уласка у Сребреницу прошла кроз 43 муслиманска села и да тада у тим селима није било ниједне жртве.
У фингирању података о броју жртава у Сребреници учествовали су правосудни органи, органи управе, верске заједнице и ОЕБС, истакао је Иванишевић и додао да се докази о лажним подацима о наводно погинулима у Сребреници могу поделити у три групе.
Прва група су судска документа у којима се изменама решења манипулисало местом и временом наводно страдалих у Сребреници. Друга група је попис наводних муслиманских жртава из ранијих година које су поново укопане у Меморијални центар у Поточарима и лажно приказане као цивили страдали у Сребреници јула 1995. године. Трећа група доказа је списак лица уписаних у бирачки списак, који су наводно убијени и сахрањени у Поточарима.
Миливоје Иванишевић је поделио ове доказе новинарима присутним на конференцији Српске радикалне странке и они су наведени у прилогу овог саопштења.









Нема коментара:

Постави коментар