среда, 20. мај 2015.

Skupštinska većina stabilna i takva će i ostati

BANJALUKA - Predsjednik Srpske radikalne stranke Dragan Đurđević izjavio je danas da je skupštinska većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske stabilna i da će takva ostati i u narednom periodu.
Izvor: Cafe.ba / Srna    20.05.2015 u 14:32 h
Skupštinska većina stabilna i takva će i ostati
Srna
Đurđević je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da će ova stranka i dalje biti dio aktuelne skupštinske većine. 
On je rekao da SRS očekuje da se u praksi sprovede ono što je i dogovoreno na nivou vladajuće koalicije u Srpskoj, te da Narodna skupština nastavi svoj rad na usvajanju sistemskih zakona bitnih za ekonomiju i privredu. 
Đurđević je istakao da je SRS bila spremna podržati Nacrt zakona o javnom okupljanju i Nacrt zakona o neprofitnim organizacijama, ali da nisu prošli na skupštinskim odborima. 
On je naglasio da te oblasti moraju da budu uređene onako kako je to urađeno u zemljama sa stabilnim uređenjem. 
"Bolje je da te oblasti uredi Narodna skupština Srpske, nego neko na nivou BiH. U budućnosti, kada se ti zakoni nađu na dnevnom redu Narodne skupštine, sigurno će imati podršku većine narodnih poslanika", dodao je Đurđević. 
On je kritikovao način na koji su usvojene izmjene Krivičnog zakona BiH, navodeći da se ta oblast mogla urediti u okviru pravnog sistema Republike Srpske. 
Đurđević je naveo da SRS završava pripreme za Deveti otadžbinski kongres koji će biti održan, 30. maja, u Beogradu. 

Нема коментара:

Постави коментар