петак, 10. јул 2015.

СРС: Подршка референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ

Извршни одбор Српске радикалне странке једногласно је подржао захтјев предсједника Републике Српске Милорада Додика за одржавање посебне сједнице Народне скупштине Српске на којој би било размотрено доношење одлуке о одржавању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ.

 

Предсједник СРС Драган Ђурђевић изјавио је да ће два посланика ове странке у Народној скупштини Републике Српске подржати доношење и одлуке о одржавању референдума и референдумско питање.
"За нас је веома битно да се о овоме изјасне грађани Републике Српске", рекао је Ђурђевић новинарима у Источном Сарајеву.
Он је додао да су радикали од почетка досљедни у ставу да све законе, које су наметнули високи представници, треба ставити ван снаге.
Подршку одржавању референдума, Ђурђевић је поткријепио чињеницом да Уставом БиХ није предвиђено постојање Суда и Тужилаштва БиХ, али и незадовољством учинком ових правосудних институција.
Ђурђевић очекује да ће се грађани Српске на референдуму изјаснити против примјене закона о Суду и Тужилаштву БиХ.
"Након тога треба приступити реформи судства у складу са Уставом, Дејтонским споразумом и законима. Ту је јасан став СРС", истакао је предсједник радикала.
Он је додао да је СРС за то да се грађани Српске питају за мишљење и у другим битним питањима, као што је мапа пута за НАТО или испуњавање услова ЕУ.
Ђурђевић је захвалио Русији за вето приликом гласања у Савјету безбједности УН о британској резолуцији о Сребреници, али и изразио незадовољство што је Европски парламент јуче по трећи пут донио резолуцију о Сребреници, наводећи да нема потребе за понављањем и да је било довољно кад је то урађено први пут.

Нема коментара:

Постави коментар